2012. január 22., vasárnap

ANDRÁS EDIT - KULTURÁLIS ÁTÖLTÖZÉS - MŰVÉSZET A SZ - Jelenlegi ára: 3 230 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
188243
ANDRÁS EDIT
KULTURÁLIS ÁTÖLTÖZÉS - MŰVÉSZET A SZOCIALIZMUS ROMJAIN
"András Edit művészettörténész és műkritikus az MTA Művészettörténeti Kutatóintézete tudományos főmunkatársa. Számos kortárs művészeti tanulmányt, kritikát publikált magyar és külföldi szakfolyóiratokban, katalógusokban és tanulmánykötetekben. A posztszocialista régió kortárs művészetével és elméletével foglalkozó, az átmenetre fókuszáló írásait több nyelvre lefordították. 2001-ben jelent meg Kötéltánc. Tanulmányok az ezredvég amerikai művészetéről című tanulmánykötete az Új Művészet Kiadónál. Tevékenységéért 2000-ben Németh Lajos-díjat kapott. 2008-ban elnyerte az AICA (Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége) magyar tagozata műkritikai díját angolul publikált s jelen kötetben magyarul olvasható A szocialista múlt kollektív emlékezete és traumája című írásáért.
,, A rendszerváltozás óta eltelt időszak, a közelmúlt hazai és kelet-európai művészeti folyamataival számot vetni nem mindennapi feladat, hiszen nincs meg hozzá a megnyugtató történeti táv? lat, amely az idő múltával szerkezetet ad az eseményeknek, összefüggésbe helyezi a különböző jelenségeket. A szóba kerülő személyek is zömmel köztünk vannak, a személyes érintettségek és érzékenységek finom hálózata ezért rendkívüli körültekintést igényel.
Mégis nincs érdekfeszítőbb művészettörténeti feladat annál, mint amikor valaki előremerészkedik, és mások által járatlan terepre érve újszerű gondolatokra és felvetésekre nyitottan, a kanonizálatlan értékekre érzékenyen lát munkához.
András Edit elméleti és kritikai tevékenysége az utóbbi években a felbomlott keleti blokk poszt-szocialista művészetére fókuszált. Írásai a változások természetrajzát adják, a változás különböző aspektusait járják körül. Ezekből a ,, nézőpont-szeletekből" összeállítható a teljes panoráma.
Ahhoz, hogy a hazai, és általában a posztszocialista országok művészete élő nemzetközi közegre találjon, a művészeknek és a kritikusoknak, művészettörténészeknek is egyszerre kétfelé kell figyelniük: ,, kifelé", a globális színtéren zajló folyamatokra és ,, befelé", a lokális szcéna jelenségeire. András Edit írásainak jellemzője, hogy bennük e folytonos és következetes ,, kétfelé figyelés" eredményei érhetők tetten. Ezen a horizonton megférnek egymással a különböző néző? pontok és kontextusok, melyek nincsenek ,, kijátszva" egymás ellen, hanem erősítik, magyarázzák egymást.
Az elméleti problémákat esettanulmányok viszik művészet-közelbe, melyek módszertani szempontból is például szolgálhatnak teória és praxis összeegyeztethetőségére.
A kötet nemcsak a gyakorló szakmabeliek olvasmánya lehet, hanem a művészeti pályára készülők számára is segítséget nyújthat a tájékozódásban, a kortárs művészeti diskurzus természetének megértésében. "
Andrási Gábor"
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 3 230 Ft

Az aukció vége: 2012-01-26 15:14
. ANDRÁS EDIT - KULTURÁLIS ÁTÖLTÖZÉS - MŰVÉSZET A SZ - Jelenlegi ára: 3 230 Ft